Новости

Ноември 2018

Учество на Научната конференција „Загадување на градовите во Република Македонија, кои се решенијата?„

повеќе


Октомври 2018

Технолаб учествуваше на Меѓународна конференција „Енергетика 2018„ во организација на ЗЕМАК

повеќе


Септември 2018

Учество на Технолаб на Конгресот на хемичари и технолози

повеќе


Архива на новости

новости


Јуни 2014

Одбележан ,,Светскиот ден на акредитацијата”

 На покана на Институтот за акредитација на Република Македонија, Директорката на Технолаб доо Скопје, Мр. Магдалена Трајковска-Трпевска, присуствуваше на одбележувањето на  Светскиот ден на акредитацијата 09 јуни .

На нaстанот поздравни обраќања имаа:

- г-дин Спиро Ристовски, министер за образование и наука во ВладатанаРепубликаМакедонија.

- м-р Дејан Бошковски, генерален директор на АД ,,Електрани на Македонија”,

- м-р Борче Размоски, Претседател на Советот на ИАРМ и

           - д-рТрпе Ристоски, директор на ИАРМ.

            Со овогодинешната тема на меѓународниот ден на акредитација, ,,Акредитацијата: Обезбедување на доверба во снабдувањето со енергија“ се  нагласува значењето и улогата на акредитацијата како и потребата за смалување на емисијата на гасови и потребата за воведување мерки во областа на енергетската ефикасност.

На настанот присуствуваа бројни гости, соработници, претставници на телата за оцена на сообразност, како и претставници од електроенергетскиот сектор и научно-образовните институции.

Во рамките на свеченоста бeа промовирани Годишниот извештај за работата на ИАРМ за 2013 година, тематска брошура за годинешното мото и видео материјалот за работата на Институтот.

 


 
Архива на новости